» Biografie

"Het gevoel van éénheid te mogen doorgeven via melodie en ritme is een gedreven, opwindend en ontroerend proces. Het verbond tussen het publiek en de artiest is heilig en daarvan deel te mogen uitmaken is een voorrecht..."
Bedankt...

JBS
JEAN BOSCO SAFARI, zanger, songwriter, performer, werd geboren in Rubago, Rwanda (Centraal Afrika) op 10 mei 1954. In 1960 werd hij, op zesjarige leeftijd, geadopteerd door een Vlaams echtpaar uit Merksem (Antwerpen).

1989 "WOW" eerste CD, geproduced door Kenny Moore, pianist van Tina Turner.

1991 "WOW" release in heel Europa, en tegelijkertijd in Australië, Zuid-Afrika en Argentinië. 'My Eyes' nummer 1 in de Zuid-Afrikaanse hitparade. Micha Bergese, die ook voor de Rolling Stones, Mick Jagger solo, Leonard Cohen , Sarah Brightman, The Millenium Dome show en Tina Turner als regisseur werkte coached JBS voor zijn live performances.

1993 "THE ROMANTIC HEROES" tweede album. Geproduced door Robyn Smith, Brits liedjesschrijver, arrangeur en dirigent van onder meer Beverly Craven, The Pasadenas en Mike Oldfield. "The Romantic Heroes" kreeg een gouden CD voor de verkoop van 25 000 exemplaren in België.

1994 "Little Boy Blue", derde album, geproduced door de Amerikaanse Peter Bunetta (The Temptations, Kenny G, Smokey Robinson, Michael Bolton) en de Belgische producer Wouter Van Belle (The Radios, Axelle Red, Zap Mama en Noordkaap).

1995 "Kid Safari" wordt Jean Bosco Safari, zijn oorspronkelijke Rwandese naam.

1997 "Visions of Home", release in Benelux. Geproduced door Marcus Scheibmaier(zijn vaste keyboardspeler) en JBS.

1998 release van "HET BESTE VAN KID SAFARI", uitgebracht door Polygram Belgium.

2003 "Nomad" release in Belgie. Productie is in samenwerking met het producers-duo Kjell Ambjörnsen en Steven Jacobs, in de Cavern studios te Antwerpen tot stand gekomen.

JBS2007 "Private Revolution" release in Belgie. Geproduced door Marcus Scheibmaier. Het album en de singles/videoclips "Wake Up and Dream" en "Silence" volgen in 2008., Het album combineert Rwandese ritmes en Rwandese Poëzie en Beatles-invloeden.

2009 première van de muzikale kindervertelling : "Tanka, één nacht in de jungle" geproduced door Steven Jacobs en JBS.

2010 "Private Revolution unplugged" 50 succesvolle huisconcerten…

2011 "ARAI" met Steven Jacobs,Paul Zegers en Jean Bosco Safari. Dit trio brengt meditatieve, originele muziek binnen een totaal concept waarin vraagstelling, water, klank, kleur, licht, geur en ademhaling de hoofdelementen zijn. Het programma is getiteld "Aan de bron is het water het helderst". Jean Bosco Safari werkt tevens samen met Guillaume Van der Stighelen. Van de gedichtenbundel "Jij bent de zon nu" worden een aantal songs op CD gezet (uitgebracht door Lannoo).

2012 "Drumz in a box" JBS als gastzanger in het project "DRUMS IN A BOX" van Walter Mets (Raymond vh Groenewoud, The Radio's, Clouseau, Soulsister) Lounge- en dancegrooves , electronische percussie, real drums and beat-boxing. Release "Would You" inzending Azerbeidzjan Eurosongfestival-nummer 2012, geschreven door Walter Mannaerts , Nina Mansen en JBS.

2013 "In the air tonight" Walter Mets en JBS brengen Phil Collins songs enkel met djembé en akoestische gitaar. In hetzelfde jaar start JBS het project "Love is all you need", een Beatles-tribute waarin de grote hits van Lennon & McCartney op een unieke manier vertolkt worden. "Everybody loves somebody" Dean Martin-tribute concerten met Marijn de Valk en JBS in samenwerking met André De Laet en zijn Little Big Band en Backline-booking.

2014 "De Grungblavers" 11 BV’s : Gene Bervoets,Erik Goossens, Jan Van Looveren, Boogie Boy, Luc Caals, Ludovic Nyamabo, Dirk Cassiers, Johnny Voners, Guillaume Van der Stichelen, Mark Fransen en JBS met vertolkingen van evergreens rechtstreeks vertaald in het Antwerps. Teksten geschreven door Guillaume Van der Stichelen.
"JackNjoe & the Funhouse" is een gloednieuwe samenwerking tussen JBS & Ludovic Nyamabo.

» Profiel

Jean Bosco Safari is een 21ste eeuw rock, soul, folk singer, songwriter en performer.
Zijn basisinvloeden zijn te situeren bij "The Beatles", "Bach" en de Rwandese traditionele drums.
Jean Bosco Safari blijft groeien in het combineren van al deze invloeden en bevestigt op deze manier zijn multiculturele visie.